Jak zrobić lody bez śmietanki

Jeśli masz ochotę na lody, ale nie masz maszyny do produkcji ciężkiej śmietany, możesz je zrobić w zaciszu własnego domu. Wszystko czego potrzebujesz to trzy składniki: mleko, cukier kryształ i ekstrakt waniliowy. Po przygotowaniu składników, wymieszaj je razem widelcem i zamroź. Aby nie zastygły, mieszaj je co trzydzieści minut. Możesz nawet zrobić lody bez śmietany w puszce po kawie!

W sieci jest mnóstwo przepisów na lody bez śmietany, ale większość z nich polega na mieszaniu ze sobą łatwo dostępnych składników. Jeśli uwielbiasz smak kokosa, możesz zastąpić śmietankę niskotłuszczowym mlekiem kokosowym. Mleko kokosowe ma tylko niewielką ilość kalorii i jest dobrym źródłem tłuszczu. Mleko kokosowe jest świetnym zamiennikiem ciężkiej śmietany w przepisach na lody. Aby zrobić lody bez śmietany, wymieszaj składniki razem i zamroź.

Czysta bita śmietana jest popularnym wyborem do robienia lodów, ale jest to również dobra opcja dla tych, którzy próbują zrobić własne. Podczas gdy smak bitej śmietany jest dość podobny, jest wyraźnie inny. Zawartość tłuszczu w produkcie mlecznym nada jej bogaty, kremowy smak. Jako takie, ważne jest, aby znaleźć dobrą równowagę wszystkich tych składników i zapewnić, że wszystko jest dokładnie wymieszane.

Jeśli chcesz zrobić lody bez śmietany, istnieje kilka metod, których możesz użyć, aby osiągnąć bogatą, aksamitną teksturę. Ciężka śmietana to w zasadzie dwie trzecie wody, ale ubijanie jej pomoże zawiesić wodę w rusztowaniu z tłuszczu maślanego, co da w efekcie gładkie i kremowe lody. Podczas gdy guma ksantanowa jest również skuteczna w pieczeniu, guma guar jest bardziej odpowiednia dla zimnych przepisów.

Jeśli chcesz zrobić lody bez śmietany, pierwsza metoda obejmuje połączenie cukru i skrobi kukurydzianej. Ubij je razem, aby rozpuścić cukier. Następnie należy dodać ziarenka wanilii oraz cukier i ubijać, aż się połączą. Następnie należy przelać mieszaninę do pojemnika nadającego się do zamrażania. Możesz użyć papieru pergaminowego zamiast folii cling i umieścić go w zamrażarce. Mieszaj go raz na godzinę lub tak, aby upewnić się, że jest idealnie zamrożony.

Inna opcja zastąpienia śmietany w domowych lodach jest użycie pół na pół. Half-and-half zawiera mniej tłuszczu i jest często używany jako alternatywa dla śmietany. Pół na pół można również połączyć z ziarnami wanilii lub ekstraktem waniliowym, nadając swoim lodom czekoladowym dodatkową nutę zapachową. Upewnij się, że dobrze wymieszałeś te składniki. Jeśli często robisz lody, możesz zainwestować w izolowane pojemniki na lody. Papierowe pojemniki z pokrywkami są również świetne do pojedynczych porcji.

Aby zrobić lody pół na pół, będziesz musiał użyć dwóch plastikowych torebek wielkości ćwiartki. Umieść jedną w dużej torbie i wypełnij drugą lodem. Umieść dwie plastikowe torby wewnątrz dużej i energicznie potrząsaj torbą przez pięć do ośmiu minut. Po zamrożeniu, nadszedł czas, aby służyć. Dodaj swoje ulubione dodatki i ciesz się! Ta metoda jest łatwa i można ją wykonać w zaciszu własnego domu.

Podobne tematy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Back To Top