Jak zrobić Whisky Sour bez białek jaj

Zapraszamy do lektury artykułu, który jest owocem naszego partnerstwa z dlaczegopomagam.pl

Klasyczny koktajl znany jako whisky sour ma długą historię, sięgającą prawdopodobnie czasów administracji Lincolna. Napój ma silny, kwaśny smak, ale słodkie smaki cukru i bourbonu równoważą go. Po przygotowaniu z lodem, drink ten jest całkiem przyjemny. Dekoracje to plasterek pomarańczy, wiśnia na wykałaczce i skórka z cytryny. Jeśli chcesz zrobić ten napój w swoim domu, oto kilka przepisów, które możesz śledzić.

Podstawowy whiskey sour może być wykonany z trzech do czterech składników. Możesz nawet dodać syrop miodowy lub dymne smaki do napoju. Pamiętaj, że koktajl musi mieć odpowiednią równowagę między słodkim, mocnym i kwaśnym. Podstawowy przepis jest świetnym punktem wyjścia do stworzenia własnego, niepowtarzalnego whiskey sour. Trochę poszukiwań pozwoli ci zacząć. Gdy już udoskonalisz podstawowy przepis, możesz eksperymentować z innymi smakami.

Gdy już masz wszystko, czego potrzebujesz do tego klasycznego koktajlu, czas go wstrząsnąć! Shaker do whisky sour powinien być wypełniony lodem. Używając lodu, wstrząsaj drinkiem przez dwadzieścia sekund. Dzięki temu napój szybko się schłodzi i powstanie rześki, schłodzony drink. Możesz użyć metalowego shakera, ponieważ będzie on bardzo dobrze przewodził zimno. Jeśli nie chcesz używać lodu, możesz również dodać trochę syropu cukrowego do drinka.

Jeśli zastanawiasz się, jak zrobić whisky sour bez białek, jest kilka rzeczy, o których należy pamiętać. Po pierwsze, musisz wybrać składniki do koktajlu. Potrzebny będzie bourbon i sok z cytryny. Następnie dodaj sok z cytryny, cukier i lód. Dodaj pozostałe składniki do shakera. Na koniec dodaj garnirowanie dla atrakcyjności wizualnej. To sprawi, że drink będzie wyglądał bardziej atrakcyjnie.

Inny składnik, który będzie potrzebny to białka jaj. Białka jaj pomagają zrównoważyć cierpkość whiskey i stworzyć puszystą piankę. Idealnie, powinieneś użyć świeżych składników, ale pasteryzowane białka jaj są całkowicie w porządku. Białka jaj nie zmienią smaku drinka, ale pomogą zmniejszyć cierpkość i sprawią, że będzie on bardziej kremowy. Możesz użyć jednego lub drugiego lub spróbować obu, w zależności od smaku, jaki chcesz.

Klasyczny przepis na whisky sour jest dość prosty. Składa się z czterech składników, z których wszystkie można znaleźć w większości barów. Whisky, prosty syrop i świeże białko jajka są niezbędne do wykonania tego drinka. Whisky sour to klasyczny drink uznany przez International Bartenders Association. Mimo że jest to drink starej szkoły, nadal zadowala entuzjastów whisky i jest obecnie jednym z najpopularniejszych drinków.

Syrop prosty to syrop łączący równe części wody i cukru. Jest to popularny składnik koktajli i można go kupić gotowego w sklepach monopolowych. Jeśli wolisz zrobić to sam, możesz również zrobić syrop prosty w domu. Aby zrobić syrop prosty, połącz w małym rondelku pół szklanki cukru i pół szklanki wody. Gotuj na wolnym ogniu, aż cały cukier się rozpuści. Przelej mieszaninę do kieliszka koktajlowego wypełnionego lodem. Udekorować wiśnią.

Podobne tematy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Back To Top